sâmbătă, 24 octombrie 2015

Caltun - Scaldatul interzis

Anul trecut am ratat Custura Saratii dintr-o proasta organizare a traseului. Anul acesta ne propunem sa fim mai atenti insa tot amanam plecarea din diferite motive. Pana la urma vine si weekend-ul mult asteptat, sfarsit de octombrie..
Prognoza anunta ceva nori insa dupa amiaza ar trebui sa iasa soarele asa ca ce plecam plini de sperante de dimineata spre Balea Lac. Aici suntem deja in nori afara suntem -3 grade dar supriza cea mai mare apare atunci cand ne dam jos din masina: polei.
Totul este acoperit cu un strat subtire de gheata, practic ceata din aer s-a depus si a inghetat (verglas)..nu este prea evident practic poteca pare OK insa nu te poti tine pe picioare.
Cu toate aceastea hotaram sa mergem pana la Caltun poate poate apare soare si dispare gheata.


Inaintam foarte greu si orice mica panta ne pune serioase probleme de stabilitate. Facem mai mult de 4 ore pana la Caltun...in august in conditii normale si fara sa ne grabim am facut aceeasi distanta in 2 ore. Intram in refugiu sa luam pranzul si sa asteptam soarele.

Dupa 2 ore de asteptat vremea nu se schimba...ne intoarcem dezamagiti la masini..am concluzionat ca e prea riscant sa intram in custura in aceste conditii. Dezamagirea este cu atat mai mare cu cat nici nu putem face baie in lac, in Caltun :-)


In drum spre Sibiu vedem ca orizontul se curata de nori...practic la ora 22 este deja senin cristal, vremea buna a intarziat cu vreo 8 ore iar noi ramanem cu restanta si anul acesta.
Duminica de consolare vizitam biserica din Cisnadioara si ne uitam la Fagaras..vreme perfecta.
Cisnadioara
Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu