vineri, 5 septembrie 2014

Negoiu prin strunga Ciobanului

Vrem în Făgăraș, pe Negoiu ca e fain și mai vrem sa umblam sa îl urcam pe rute pe care încă nu am fost. Dupa mai multe discuții și planuri alegem următorul traseu:
Poiana Neamțului - Cab. Barcaciu - cab. Negoiu - Strunga Ciobanului - Strunga Doamnei - Vf. Negoiu - Custura Sărații - Barcaciu

Plecam vineri din Timișoara,  ne cazam la o pensiune în Poiana Neamțului iar sâmbăta dimineață pornim lejer către Cab. Barcaciu. Pe drum întâlnim excavatorul care modernizează drumul de acces la cabana. Se pare ca în curând se va putea urca cu 4x4.

Pauza de prânz la Barcaciu, poze cu măgăruși si schimb de impresii cu d-nul cabanier. Dupa părerea dansului planul nostru este cam îndrăzneț dar nu ne sperie, noi rămânem la fel de hotărați.


Drumul intre cele 2 cabane îl facem în 5 ore aproape dublu decât era normal. Ne oprim foarte des sa mâncam zmeura iar eu sa caut hribi dacă tot este sezonul lor.






La cab. Negoiu eu cu Ioana preferam sa gătim în loc sa cumpăram cina și se pare ca am făcut o alegere buna. Ceilalți au mâncat tot mâncare de conserva dar în plus a fost rece și au și așteptat după ea.


Dimineața la 7 suntem ambalați și pregătiți de urcuș cu toate bagajele la noi. Planul era sa trecem peste vârf și apoi peste custura Saratii, calcul care s-a dovedit complet greșit, moșul de la Barcaciu avea dreptate...
Elanul ne ne tine mult și pe la piatra Prânzului ne este deja foame, unii sau saturat deja de urcat. Lumea își mai revine odată ce ne apropriem de strunga Ciobanului unde peisajul se schimba și iasă soarele.



Trecerea prin Strunga Ciobanului aduce putina adrenalina..







Pe partea cealaltă ghicim căldarea Călțunului si ne dam seama ca mai este destul de mult de mers pana pe Vf. Negoiul. Atunci ne-a cam fost clar ca nu o sa mai reușim în ritmul acesta sa terminam traseul asa cum ne-am propus. Eu încep sa îmi fac probleme și pentru ora la care o sa ajungem în Timișoara. Oricum e fain ca e soare și voie buna.


Dupa ce trecem de strunga Doamnei ceata coboară asa ca pe vârf nu vedem mai nimic. Luam prânzul timp în care reușim sa înghețam complet. Coborarea o facem prin șaua Cleopatrei direct la cabana Negoiu.







De la cabana sunam după o mașina de ocazie, ne înțelegem sa ne preia de pe drumul forestier și sa ne ducă pana în poiana Neamțului unde ajungem pe la ora 20.
O tura foarte faina în care am dat practic ocol vârfului Negoiu însa din păcate am rămas datori la Florin cu o trecere prin custura Saratii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu