sâmbătă, 31 octombrie 2015

Valea Malinului

Bucegi, un platou numa' bun de jucat fotbal si plin de bucuresteni, cam asta este imaginea mea despre acesti munti. Alin T. insa imi spune ca nu am vazut nimic din Bucegi si ca sa ma convinga ma invita la o tura pe valea Malinului. Mergem cu un grup numeros, in jur de 14 insa toata lumea este in forma si dornica de o zi plina asa ca se merge sustinut inca de la inceput.
Practic o sa urmam o vale de abrupt, Valea Malinului care o sa ne scoata in platoul Bucegi undeva in zona varfului Costila. In total avem cam 1200m diferenta de nivel pe care ii urcam pe un fel de canion...din loc in loc trebuie sa si cataram..superb.
toamna in Bucegi
toamna in Bucegi
Valea Malinului
Valea Malinului
Valea Malinului
Valea Malinului
Daca pe vale fiind la umbra a fost cam rece odata ce iesim in platou totul se schimba, apare si vantul insa soarele ne incalzeste placut. Luam pranzul sub varful Costila iar apoi ne indreptam spre jepii mici pe unde coboram spre Busteni la masini
Crucea Eroilor
Vf. Costila
platoul Bucegilor
platoul Bucegilor
platoul Bucegilor
poze de grup
Jepii mici
O tura superba care m-a facut sa imi schimb parerea despre acesti munti, cu siguranta voi reveni pentru aceste vai de abrupt, o imbinare reusita de tracking si catarare usoara.

sâmbătă, 24 octombrie 2015

Caltun - Scaldatul interzis

Anul trecut am ratat Custura Saratii dintr-o proasta organizare a traseului. Anul acesta ne propunem sa fim mai atenti insa tot amanam plecarea din diferite motive. Pana la urma vine si weekend-ul mult asteptat, sfarsit de octombrie..
Prognoza anunta ceva nori insa dupa amiaza ar trebui sa iasa soarele asa ca ce plecam plini de sperante de dimineata spre Balea Lac. Aici suntem deja in nori afara suntem -3 grade dar supriza cea mai mare apare atunci cand ne dam jos din masina: polei.
Totul este acoperit cu un strat subtire de gheata, practic ceata din aer s-a depus si a inghetat (verglas)..nu este prea evident practic poteca pare OK insa nu te poti tine pe picioare.
Cu toate aceastea hotaram sa mergem pana la Caltun poate poate apare soare si dispare gheata.


Inaintam foarte greu si orice mica panta ne pune serioase probleme de stabilitate. Facem mai mult de 4 ore pana la Caltun...in august in conditii normale si fara sa ne grabim am facut aceeasi distanta in 2 ore. Intram in refugiu sa luam pranzul si sa asteptam soarele.

Dupa 2 ore de asteptat vremea nu se schimba...ne intoarcem dezamagiti la masini..am concluzionat ca e prea riscant sa intram in custura in aceste conditii. Dezamagirea este cu atat mai mare cu cat nici nu putem face baie in lac, in Caltun :-)


In drum spre Sibiu vedem ca orizontul se curata de nori...practic la ora 22 este deja senin cristal, vremea buna a intarziat cu vreo 8 ore iar noi ramanem cu restanta si anul acesta.
Duminica de consolare vizitam biserica din Cisnadioara si ne uitam la Fagaras..vreme perfecta.
Cisnadioara
Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara
Fagaras vazut de la Cisnadioara

sâmbătă, 17 octombrie 2015

Admitere IML

Dupa interviu si examenul teroretic  urmeaza si proba practica. Fara un desfasurator foarte clar am plecat pe traseu. Ne-am bucurat toti de un traseu frumos in Bucegi intr-o zi de toamna insorita.
Moeciu si culoarul Rucar-Bran
Refugiul din saua Gaura
Bucegi, valea Ialomita
Pauza de masa
Bucegii vazuti din aproprierea seii Strunga
Piatra Craiului vazuta din Bucegi
Vf. Leaota n fundal

joi, 1 octombrie 2015

Team building - Ighiu

Anul acesta colegii au ales satul Ighiu pentru team building. Ca de obicei ma ocup de organizarea excursiei iar traseul ales  fost:
Cheile Intregalde - Sat Intregalde  - Tecsesti - Piatra Cetii - Valea Intregalde

Am lasat autobuzul in tabara scolara de pe valea Intregaldei, unde locul de parcare este destul de mare. O surpriza placuta a fost drumul de acces care acum este asfaltat pana la intrarea in chei. La plecare am facut o poza de grup, suntem vreo 26 in total.
Imediat dupa intrarea in satul Intregalde un indicator ne indruma sa parasim drumul principal si sa urcam prin livezilor oamenilor catre Piatra Cetii. Urcusul abrupt, bine marcat ne scoate in curand deasupra peretilor ce formeaza cheile intregaldelor.

De aici poteca ne poarta pe marginea cheilor printr-o padure rara pana in poienile din apropierea satului Tecsesti. In departare incepe sa se zareasca Piatra Cetii

Dupa o pauza de masa  ne potolim setea cu apa rece de la izvorul din satul Tecsesti si apoi incepem urcusul catre Piatra Cetii. Urcusul dureaza cam 45min iar privelistea de pe varf merita tot efortul.
Coborarea de pe Piatra Cetii
Vedere de pe Piatra Cetii
Vedere de pe Piatra Cetii spre Valea Muresului
Vedere de pe Piatra Cetii spre Nord
Cheile Rametului
La intoarcerea spre Timisoara am oprit in Alba Iulia sa vizitam cetetea proaspat renovata.