sâmbătă, 1 august 2015

Dupa 15 ani

In 2000 organizam prima noastra tura in Fagaras pe model studentesc, adica vreo 8 persoane cu cortul in spate plecati pentru 10 zile. Am avut parte de ploaie, de grindina dar si de 7 zile de soare consecutive in care am traversat creasta de la Turnu Rosu la Vf. Urlea.
Daca fetele noastre tot vor sa viziteze Sibiul, eu cu Sorin repetam impreuna o parte din tura de acum 15 ani alegand doar partea care ne-a placut la amandoura cel mai mult si anume Caltun, Negoiu si Custura Saratii. Helmuth se inscrie si el.
Fetele ne aduc cu masina la Balea si ne ureaza drum bun
Din pacate este ceata, nu se vede nimic dar macar este plin de turisti..Dupa 2:30 ore ajungem la Caltun si abia zarim lacul de ceata...
Punctam totusi varful Laitel

Vizitam putin noul refugiu, cel din lemn care arata foarte bine si banuiesc ca este si calduros iarna.
Urcam pe strunga Dracului.Este vreme prosta si nimeni altcineva nu a intrat pe aici asa ca urcam fara incidente.






Dupa mai putin de 4 ore de la Balea suntem ajungem pe Negoiu unde ca de obicei ceata. Am mai urcat de 4 ori varful dupa excursia din 2000 si de fiecare data am prins ceata.
Stam cam o ora timp in care luam pranzul in speranta ca o sa apara soarele insa fara noroc. Coboram apoi spre Custura Saratii si se pare ca suntem singurii care opteaza pentru aceasta sectiune.
Custura este foarte bine marcata si echipata cu lanturi si cabluri. Ar fi potrivite niste manusi aderente pentru ca pe ceata sau ploaie lanturile aluneca putin.


 De pe varful Serbota a inceput si burnita asa ca sa completeze peisajul. Ajungem dupa o ora jumatate la refugiul Scara insa lipsa unui izvor curat ne determina sa continuam pana la Avrig.
Pe coborarea spre lacul Avrig este o mica sectiune unde lanturile lipsesc si fiind umed este chiar periculos.
In sfarsit avem putin noroc, ploaia se opreste si vedem in sfarsit putin cer albastru.

 Duminica vrea se indreapta, inca este transport de nori dinspre sud insa norii se ridica si daca tot suntem aici hotoram sa mergem pana la Turnu Rosu pe creasta.
A meritat.








 Putin mai jos de manastirea din Turnu Rosu apar si fetele cu masinile. Au avut si ele un weekend reusit in Sibiu asa ca toata lumea este multumita.
O tura frumoasa cu oameni faini..
Track-ul aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu