sâmbătă, 8 august 2015

Parang, Lacul Verde

Canicula din Timisoara ne goneste la racoare peste weekend. Mergem in Parang pentru ca macar acolo se poate campa oriunde si cu siguranta in aceasta perioada sunt mai putin turisti decat in zone binecunoscute cum ar fi Retezat.
Ruta a fost: Telescaun - Lac Mija - Lacul Inghetat - Lacul Verde - iesire in creasta undeva intre Stoenita si Gemanarea - Vf. Carja - Telescaun.

Aveam putine emotii legate traseul pe sectiunea Lac Mija - Lacul Inghetat - Lacul Verde - iesire in creasta dar baietii de la Salvamont m-au asigurat ca este in regula. Mai mult la ei pe harta o parte din traseu apare ca si marcata punct galben desi marcajul inca nu este complete finalizat.
Plecam pe traseu abia pe la 11, dupa ce luam un mic dejun la Razvan pe o vreme superba. Pana la Mija si pe creasta este plin de turisti.

Dupa pauza de masa de la lac incepem ultimul urcus al zilei catre creasta care desparte caldarile Mija si Carja. Pe aceasta sectiune inca se gaseste marcajul punctul galben asa ca s-a format chiar si o poteca prin jneapan.
Mija

Catre Lacul Inghetat
Ajunsi pe creasta cautam coborarea spre lacul Inghetat. Din pacate lipsa marcajului si probabil a ciobanilor din zona face ca in realitate sa nu existe nici o poteca clara de coborat in caldare. Analizam putin coborarea si alegem un culoar unde este mai multa iarba.
Lacul Inghetat
Ajunsi la lac reusim sa gasim un marcaj vechi cruce galbena care mergea in directia buna asa ca il folosim desi conform hartii de la Salvamont ar fi trebuit sa fie punct galben.
Campam pe malul lacului Mic, singurul care avea un loc de cort cu iarba si cum era de asteptat suntem singuri.


Stiam ca este o poteca care ma scoate undeva sub Carja insa nu am reusit sa o gasesc in caldari. Am ales varianta care parea cea mai simpla si anume sa iesim in saua dinte vf. Gemanarea si Stoinita. Nu este complicat insa este mult de mers pe grohotis si pe alocuri panta este mare.
In drumul nostru gasim si ceva zapada asa ca ne oprim si pentru niste bulgari

Din creasta pozam acum caldarea prin care am trecut...




Trecem peste Vf.Carja si ne grabim la telescaun care la 15:30 are ultima cursa. O tura superba pe  o vreme impecabila.
Track-ul GPS aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu