duminică, 1 noiembrie 2015

Baiului

Baiului...i-am vazut prima data in 2005 cand am ajuns in Bucegi, apoi mai taziu in 2009 cand am facut Leaota dar se pare ca ne-am trebuie 10 ani ca sa ii urcam.
Pornim din Busteni, lasam masina in gara si de acolo pe cruce rosie urmam drumul forestier care in cele din urma ne va scoate in golul alpin, pe culmea Zamora.
Traseul pare mai degraba potrivit pentru mountain bike iar eu incep sa ma plictiesc insa Ioanei ii place...oricum avem parte de o vreme superba si o padure pe masura.


Dupa cam 2:30 ajungem in golul alpin in zona unor stani, In spatele nostru se vad Bucegii colorati de laricele care si-au schimbat culorile. Locul arata foarte bine.. nu suntem in bataia vantului asa ca luam linistiti pranzul aici.
Bucegii in plan indepartat
Stana pe Culmea Zamora

Traseul urmeaza matematic culmea Zamora si
Pe culmea Zamora cu Becegii in fundal
Pe culmea Zamora cu Becegii in fundal
Pe culmea Zamora cu Becegii in fundal
Pe culmea Zamora cu Becegii in fundal
Pe culmea Zamora spre creasta Principala
 Iesim cam dupa 4 ore in creasta principala de unde schimbam directia catre sud. Urcam pe rand varful Baiutul, Baiul Mic si apoi Baiul Mare. Lenevim la soare in zona varfului pentru ca peisajul de sfarsit de toamna este superb.
Culmea si Zamora si Costila
Vf. Baiutul vazut de pe Baiul Mic
Ciucas vazut din Baiului
Muntii Neamtului
Muntii Neamtului
...
cred ca pe aici undeva e Baiul Mare
Coborand de pe Baiul mare spre Vf. Dragan
Baiul Mare, in fundal
Coborarea o facem pe Piscul Cainelui direct in Sinaia...o coborare destul de lunga si abrupta mai ales pe ultima bucata. Oricum toamna ne mai ofera o ultima surpiza in plantatiile de larice care se gasesc in aceasta zona.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu