miercuri, 2 septembrie 2015

Pirin - Vihrem si Konceto

Parasim masivul Rila dupa 3 nopti petrecute in Borovets cu destinatia Bansko si respectiv masivul Pirin. Principalul obiectiv era varful Vihrem si in functie de posibilitati creasta Koncheto.
Ne cazam chiar in centrul vechi din Basko profitand de faptul ca este extrasezon iar preturile sunt accesibile. Ne place mult aici, suntem foarte aproape de toate serviciile (restaurante, puncte de informare...) iar orasul este cochet, partea veche fiind proaspat renovata.
In prima zi mergem doar in "recunoastere", urcam cu masina pana la cabana Vihrem de unde ne plimbam la niste lacuri situate in apropiere. Ideea era ca sa stam la aer curat si sa facem un traseu mai usor..


Dimineata pornim devreme astfel incat la ora 7 suntem deja la cabana Vihrem de unde intram in traseu. Urcusul pana pe varf are cam 1000m diferenta de nivel si il parcurgem la pas in 3ore fara nici un fel de dificultati. Avem din nou noroc de vreme buna asa ca ne bucuram din plin de panorama pe care ne-o ofera varful.
Kutelo si creasta Knocheto
Vihrem stanga si Kutelo stanga in planul 2
Vedere pe de Vihrem catre lacurile de ieri
Vihrem
Vihrem
Bansko vazut de pe Vihrem
Vihrem vazut de pe versatul vf. Kutelo

Avem timp destul asa ca petrem 1h pe varf. De aici urmeaza o coborare destul de expusa pe alocuri pana in saua de unde traseul continua catre Vf. Kutelo. Din sa alegem poteca ce continua pe curba de nivel si ne scoate direct in mijlocul seii Koncheto. Baietii de la salvamont lucreaza la refacerea traseului asa ca cel mai probabil in 2016 cablul pentru via ferata o sa fie disponibil pe intreaga sectiune de acces in creasta. Acum ne montam kit-ul de via dar prima sectiune o urcam la liber. Toata zona este foarte spectaculoasa.
Urcarea catre saua Koncheto
Urcarea catre saua Koncheto
 Koncheto
Kutelo iar in plan indepartat Vihrem
Urcarea catre vf. Banski Suhodol
Pe varful Banski Suhodol facem o pauza de masa. Ioana se opreste aici eu mai fac o plimbare pe creasta pentru pana la refugiul Koncheto. Intoarcere o facem peste creasta principala, urcam si pe varful Kutelo.
Vedere de pe Vf. Banski Suhodol
Refugiul Koncheto
....
Vf. Banski Suhodol vazut de pe Mali Kutelo
Kutelo
...
...
La intoarcere ca sa evitam urcarea varfului Vihrem coboram pe alt traseu catre masina. Traseul ne poarta pe curba de nivel in jurul varfului ocolind toate vaile secundare. Suntem deja obositi iar drumul pare ca nu se mai termina. Intr-ul final ajungem la cabana si ne bucuram de ultimele raze de soare la o bere rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu