duminică, 21 decembrie 2014

Tarcu in ajun de Craciun

In asteptarea craciunului si a traditionalei vizite in Hunedoara organizez impreuna cu Sergiu o tura de o zi pe Tarcu. Vremea nu se anunta buna deloc, ninsoare cu viscol si rafale de vant de 70Km/h asa ca fara asteptari prea mari pornim duminica dimineata din Mosnita.
Lasam masina jos la telescaun si pornim pe Cracul Pipului spre Cuntu.

Calin ne gazduieste in bucatarie si dupa ce luam pranzul pornim catre Tarcu impreuna cu alte 3 persoane. Urcam fara probleme pana la inersectia cu traseul ce coboara in caldari de unde incepem sa simtim puterea vantului. Iesiti in creasta pe Vf. Sadovanu vantul devine foarte puternic practic nu putem inainte decat intre rafalele de vant.
Cu 300 de metri in linie dreapta inainte de statia meteo (masutati pe GPS) decidem sa ne intoarcem. Pierdem deja prea mult timp din cauza vantului iar unii dintre noi au inghetat fiind echipati necorespunzator. Mai mult prognoza meteo pentru seara nu se anunta prea buna.
Ajungem in siguranta la Cuntu si nu ne alegem decat cu cateva degeraturi superficiale pe fata.
Dupa un ceai fierbinte si urarile de sarbautori ne despartim de Calin si plecam spre masina. Speram cu tura urmatoare pe Tarcu sa fie pe skiuri de tura.
La Multi Ani!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu