luni, 29 decembrie 2014

2014..2015

Anul acesta de revelion suntem la Sibiu pentru o saptamana. Dupa un craciun cu +14 grade a venit in sfarsit si iarna cu frig si zapada numai bine pentru scos skiurile din dulap.
Prima excursie o facem in Cindrel in principal din cauza vremii. Stiam ca o sa ninga toata ziua iar sus in golul alpin va fi chiar viscol motiv pentru care preferam sa ramanen in zone cu padure. Cu toate acestea este foarte frig, zapada cazuta este afanata si uscata, perfecta pentru o plimbare pe skiuri. Urcam de dimineta in Paltinis pe un drum curatat impecabil in ciuda faptului ca ninge de 24 de ore iar de la baza telescaunului pornim pe direct pe skiuri.
Planul era sa urcam pana pe Vf. Batrana iar apoi intoarcerea sa o facem pe partia de ski.

Ajunsi in golul alpin nu reusim sa dam seama unde este Vf. Batrana. Vantul bate tare asa ca trebuie sa mai luam haine pe noi...bateriile de la GPS cedeaza..le inlocuim. Dupa toate aceste operatiuni care nu dureaza mai mult de 20 de min ne alegem cu mainile complet inghetate. Hotaram sa coboram,  oricum nu vedem nimic si in plus pe creasta zapada este adunata in valuri inalte de peste 1m in care ne tot impotmolim.
Doar cu GPS gasim poteca si intrarea in padure unde scapam si de vant...

Revelion in Piata Mare pe -25 de grade


Pe 1 ianuarie dupa ce lenevim aproape toata ziua reusim pe inserat sa iesim la o sedinta photo in centrul vechi.







Pentru ultima excursie din acest concediu alegem Balea Lac. Nu stiu exact ce vom putea face acolo vom vedea la fata locului in functie de zapada.
Urcam cu prima cabina la Balea si dupa o mica discutie cu salvamontul decidem sa nu urcam in creasta pentru ca zapada este mica. Mai mult varfurile inalte sunt deja in plafonul de nori.

Dam cateva ture pe panta din spatele casei salvamont pe o zapada pe care eu nu reusesc nici cum sa skiez. Pe la pranz se aduna lumea asa ca suntem deja vreo 25 de persoane care se dau pe aceasta partie.



Vb cu niste snowborderi care ne coving ca se cobora mai bine pe valea Doamnei decat prin Balea. La Florin ii place foarte mult ideea, valea arata super cu zapada faina asa ca eu nu mai am ce sa zic, coboram pe Valea Doamnei.




Am reusit sa cobor si eu pana la intrarea in padure destul de chinuit insa a meritat pentru ca peisajul a fost super. Prin padure zapada nu era destul de mare cat sa acopere pietrele asa ca de la un moment dat punem ski-urile in spate ca sa mergem mai repede. Ajungem la frontala in parcare.
O sa mai revenim in aprilie cand zapada cica e mai buna :-)
Track-ul din Cindrel:
 
Track-ul din Fagaras:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu