sâmbătă, 20 februarie 2016

Craciunesti

Inainte de fiecare weekend planuiesc o noua tura la zapada insa de fiecare data vineri anulam totul.. Se pare ca anul acesta zapada ne ocoleste sau oricum este asa mica incat nu prea putem sa vorbim de ski de tura.
Mai mult vremea este capricioasa si evident in weekend daca nu ploua atunci macar este viscol. Saptamana aceasta din nou nu reusesc sa adun oameni pentru o tura la munte asa ca in cele din urma sambata pornim catre Hundoara. De consolare eu ies de unul singur la o plimbare, in apropiere la Craciunesti,mai precis in rezervatia magurile Baitei.
Intrarea in traseu o gasesc foarte usor, la iesirea spre Baita se gaseste un mic panou cu descrierea rezervatiei Magurile Baitei iar de la panou se zareste deja primul semn de marcaj, punctul galben.
Traseul urmeaza la inceput un drum prin fosta cariera de piatra, acum inchisa.
fosta cariera de la Craciunesti
fosta cariera de la Craciunesti
fosta cariera de la Craciunesti
La capatul din amonte al carieri, deloc evident trebuie trecuta o zona mlastinoasa iar pe partea cealalta traseul continua prin poienite si livezile oamenilor pana in punctul cel mai inalt la magurei.
In drum spre punctul de belvedere trecem si pe langa cariera din care se scoate astazi materia prima pentru fabrica de la Chiscadaga.
Privelista de pe varf este absolut surprinzatoare...nici nu banuiam ca la doat 15km de Deva peisajul se schimba asa de repete, parca suntem in inima muntilor apuseni.
Cariera de la Craciunesti
De pe Magura Baitei
De pe Magura Baitei
De pe Magura Baitei
De pe Magura Baitei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu