duminică, 10 mai 2015

Circuit Topolovat

10.mai

Inca o tura pe dealurile Lipovei insa de data cu plecare din Topolovat. Traseul propus: Topolovatul Mare - Lucaret - Hodos - Comeat - Charlottenburg - Buzad - Nadas - Stanciova - Cralovat - Topolovatul Mare
Am incercat de 2 ori sa fac trecerea intre Hodos si Comeat, din ambele sensuri insa fara succes. Acum insa cu GPS si cu un track desenat pe google ar trebuie sa fi simplu.
Pana in Hodos, orientare fara probleme....aici biserica este inca in picioare desi este in stare avansata de degradare


Din Hodos continuam de-a lungul vaii pe un drum de pamant destul de prost. Cred ca atunci cand ploua trecerea este dificila din cauza noroiului insa noi am avut noroc de "asfalt" uscat.
In sigurul loc unde drumul se bifurca trebuie mers catre dreapta spre mica cabanuta care se vede pe deal.


De aici drum prietruit si apoi asfalt pana in Charlottenburg. Facem o pauza in Altringem, la pensiunea daca tot este jumatatea traseului.
O surpriza placuta, drumul din Sarlota pana la Buzad este proaspat asfaltat asa ca cei 5 km sunt o adevarata placere. Din Buzad urmeaza o urcare abrupta care ne scoate sus pe coama dealului.



Undeva inainde de urcare intalnim cel mai inedit loc de amplasare al unui frigider, direct la umbra padurii, fara curent ca oricum ne cred ii mai folosea la ceva.
Pana in Nadas drumul ne poarta doar pe creasta dealurilor iar coborarea in Nadas este superba. Aici din biserica a mai ramas doar un zid.

Din Naidas trecem direct peste deal pana in Stanciova. Drumul nu este deloc vizibil chiar la plecarea din Nadas asa ca fie intrebati satenii fie va bazati pe GPS. Pe masura ce se urca pe deal este tot mai clar conturat iar orientarea este usoara.

Din Stanciova pe drumul deja exploarat saptamana trecuta urcam dealul pana la liziera padurii. De aici mergem pe drumul de contur al padurii, practic ocolim padurea prin dreapta pana in Cralovat.
Ajungem inainte de a incepe ploaia in Topolovat. S-au adunat 69km si 910m diferenta de nivel.
Track-ul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu