duminică, 5 aprilie 2015

Cheile Garlistei de Florii

Mersul trenurilor pe ruta Oravita - Anina s-a schimbat, acum este un singur tren pe zi si a fost trecut in regim turistic. Dupa ce verificam orarul vedem ca plecarea din Anina spre Oravita are loc in jur de ora 14 asa ca este usor de ajuns chiar daca plecam din Timisoara.
Vom merge cu masina pana in Anina, apoi cu trenul pana in Garliste de unde ne vom intorce prin cheile Garlistei in Anina.

Pe drumul de Anina face o mica pauza sa pozam vf. Semenic, plin de zapada

Ajungem la timp in gara avem chiar timp sa filmam venirea trenului. Un filmulet cu gara Anina viaductele si tunelele de pe ruta Anina - Garliste puteti gasi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=yVdkdve9nUs

Din gara Garliste se coboara pe o poteca care pe alocuri abia se ghiceste pana in sat. Acolo unde poteca ajunge in vale daca apa este mica se poate trece apa si porni apoi in amonte pe chei. Daca apa este mare este necesar sa mai coboram inca un 1km pana in sat la primul pod.






In chei copacii nu au infrunzit deplin asa ca putem sa vedem versantii vaii foarte bine. Acum cheile sunt marcate si probabil din acest motiv poteca este mult mai buna. Sunt doar cateva locuri in care poteca practic lipsteste dar orienterea este usoara.
Drumul prin chei, fara graba dureaza cam 5 ore insa merita. Un filmulet facut prin chei puteti gasi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=ZLgv2P4k36Y








Track-ul aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu