vineri, 17 mai 2013

Sibiu

17,19 Mai 2013

La Sibiu e festival de jazz iar Florin si Cori vor sa mearga. Megem si noi desi nu ascultam jazz dar la Sibiu ne-a placut intotdeauna. Sambata doar vizitam orasul..


Intalnim si o trupa de tobosari simpatici, se pare ca erau veniti din Germania.




Asta ultimul imi aduce de un coleg de servici, Philipe :-)
Seara intr-un tarziu ne hotaram sa mergem si noi la jazz doar asa de curiozitate insa cand aflam pretul biletului de intrare renuntam. Eu cu Ioana ramanem la o bere in piata mica e suficient pentru noi.
Duminica e vreme buna, lasam fetele sa leneveasca iar eu cu Florin dam o tura in Cindrel. Plecam din Paltinis pana pe Vf. Batrana iar intorcerea o facem pe la releu.


Ne trebuie doar 2 ore sa ajungem la Vf. Batrana iar privelistea e superba, inca mai este zapada. Sibiul chiar pare sa le aiba pe toate...
Se ghicesc in departare si Parangul
La intoarcere recuperam fetele de la muzeul satului Astra
 In particular aceasta imagine imi aduce aminte de excursia din delta din 2008. Acolo am incercat sa gasim in situ astfel de mori de vant insa am aflat ca nu mai exista. Ultimele au fost demontate si duse la Sibiu la muzeu. Informatiile le-am obtinut de la un mos din comuna C.A. Rosetti, pe grindul Letea. El inca mai avea poze de cand era copil iar morile existau inca la el in sat.

Inainte de a pleca catre Sibiu mai facem o mica pimbare in cartierul unde locuieste Florin. Privelistea catre Fagaras ne duce in nou cu gandul ca Sibiul chiar le are pe toate

Ajungem tarziu in TM dar nu ne para rau.

sâmbătă, 11 mai 2013

Bike: Nadas - Taut - Barzava

11 Mai 2013

Muntii Zarandului, zona fostei cabane Debela Gora.
Venim aici in fiecare an macar odata este o zona care ne place foarte mult. Pentru ca de data am ales bicicleta si putem parcurge usor distante mai mari ne propunem sa mergem pana la Taut la baraj. De aici intoarcerea o vom face pe alt drum care ne va scoate in Barzava in total 70Km.

De fiecare data cand venim aici fotografiez crucea asta, nu ma pot abtine..http://www.oco.ro/index.php?q=carpati/zarand
Vine si prima pana...intru-un loc bun cu umbra
Undeva pe deal langa o gospodarie care pare inca locuita gasim o batoza abandonata

Ajungem la lacul Taut, pauza de bere asta nu inainte de mai repara o pana

In drum spre Barzava desi drumul era impecabil Florin reuseste si a treia pana, la aceeasi roata. Dupa ultimele incercari de repare se termina si peticele de Lidl,  renuntam si trecem la camera mea de rezerva. Imaginile vb de la sine


In lipsa de pene si idei ma apuc de pozat flori



duminică, 5 mai 2013

Dobresti

5 Mai 2013

O tura mai scurta si lejera de bicicleta nu prea departe de casa, cam asta ar fi propunerea Ioanei asa ca dupa cateva cautari pe harta propun urmatorul traseu:

Costei - Balint - Fadimac - Bara - Lapusnic - Dobresti - Ohaba Lunga - Cladova - Bethausen - Balint - Costei

Zona este la doar 40Km de Timisoara, dealurile sunt mici asa ca tura este lejera iar peisajul superb primavara si toamna. Vara ar fi cam cald in zona dat fiind altitudinea mica. Imi este lene sa car aparatul foto asa ca fac doar cateva poze cu telefonul.


In satul Dobresti descoperim ca biserica este monument istoric, o biserica mica de lemn:


Tot veche este si masina parcata in curtea bisericii:

Ne-a placut foarte mult traseul, cu siguranta vom reveni in zona, probabil la toamna.

miercuri, 1 mai 2013

1 May - Camena

1 May 2013

Este deja a doua oara cand venim aici de 1 May. Este momentul cel mai potrivit de vizitat zona pentru ca toti pomii sunt infloriti. Pornim in tura din catunul Camena, comuna Cornereva. Ca sa ajungem aici am iesit din drumul E70 in directia Rusca apoi pe la baraj pana in centrul comunei Cornereva. Este asftalt pana in Camena asa ca se ajunge usor, cam in 2 ore din Timisoara.
Din locul unde se gata asfaltul urcam direct catre culmea Zanogi trecand prin livezi.

Odata ajunsi in culme dam de un drum de car pe care il urmam doar in urcare pana in zona varfului Pietrele Albe, 1404m unde gasim si o stana mare. De aici se padurea se termina si se poate vedea creasta principala a Cernei cu Varful Babei, 1825m pe unde vom iesi in creasta.


Dupa inca o ora jumatate de urcare ajungem si pe Vf. Babei:








De aici continuam pe creasta principala in directia varfului Baldoveni, 1800m. Sus inca persista petice de zapada asa ca este plin de branduse, pentru prima data gasesc o brandusa alba










Inainte de Vlascu Mare, pe un varf fara nume, 1792m, parasim creasta si vom cobora pe o creasta secundara care se termina in catunul Zmogotin la 2Km in avale de locul unde am lasat masina. Ultima parte a acestei creste este plina de livezi si salase acum multe dintre ele parasite.




Apusul de soare ne prinde in padure