duminică, 20 ianuarie 2013

Coasta lui Rus pe ski de tura

19-20 Ianuarie 2013

Ski resort transalpina (http://www.facebook.com/TransalpinaSki), e nou, situat intr-o locatie de nota 10 si se schiaza decent.  Intre Craciun si revelion l-am incercat si noi si am ramas placut impresionati. In sfarsit un loc unde nu stam la coada ca sa facem o coborare pe partie...
Saptamana asta a cam nins asa ca pe sambata vrem sa incercam o zi de ski, la transalpina. Este inca gratis asa ca duminica probabil o sa fie foarte multa lume. Pe duminica planuim o tura pe coasta lui Rus.
Serban se arata interesat si el, suntem 3acum, iar vineri seara ne gaseste in masina in drum spre Petrosani. O sa stam la Serban acasa...
Sambata dimineata pornim spre pasul Groapa Seaca si suntem placut surprinsi, este curatat si in conditii bune de circulat. Il lasam pe Serban la cabana iar noi mergem la ski.
A fost o zi superba, poate singurul lucru pe care il pot reprosa a fost coada la care am stat pentru skipass, dar e scuzabil, a fost primul weekend cu plata...si costa 60RON.
Duminica eu sunt pe ski de tura iar Serban si Ioana pe rachete de zapada. Urcam cu masina pana in pasul Groapa Seaca iar de acolo pornim pe banda albastra spre Coasta lui Rus. Marcajul este rar, poteca de vara nu se ghiceste din cauza zapezii mari, nu avem GPS dar ne bazam pe amintirile lui Serban.
Reusim sa gasim culoarul potecii si in 45min iesim in golul alpin.



De aici orientarea orientarea este mai usoara, practic trebuie doar sa tinem linia crestei in urcare.



Vremea nu este chiar perfecta, cand iesim in creasta simtim vantul care bate destul de tare. Serban este oricum incantat. Pentru el vreme proasta inseamna poze interesante. Eu as fi vrut sa fie soare...
Ajungem si pe primul varf al crestei, Vf. Coricia (1883m)

Ne dam seama ca nu prea are rost sa incercam sa iesim in creasta principala, vremea nu este prea buna asa ca mai continuam pana pe Vf. Ciobanu (1944m), facem poze mancam si apoi ne intoarcem la masina..

Membrii expeditiei
iar de incheiere o poza "made in Romania"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu