duminică, 23 decembrie 2012

Brad - Criscior cu mocanita

23 Decembrie 2012

Craciun la Hunedoara, vizite, sarmale, vin, prajituri....
Sorin si Cristina fac o excursie cu copii la Brad, se pare ca ar merge mocanita (http://www.cfi.ro/). Auzisem si eu de calea ferata ingusta societatea care efectueaza plimbari cu o mocanita tractata de locomotiva pe abur. Stiam ca se pot face excursii la cerere insa surpriza de craciun se fac curse regulate.
Odata ajunsi in Brad cel mai greu a fost sa localizam statia mocanitei. Se pare ca este exact in spatele garii vechi, langa drumul european (este si o mica placa informativa acolo).
Programul nu este trecut, stim ca functioneaza asa ca pierdem putin timpul prin gara veche, o constructie deosebita, acum in paragina:



Cam dupa o ora de asteptare apare si trenul nostru...


Bucurie mare, aburi, copiii, mos Craciun (care era si el in tren imparte Mos Craciuni de ciocolata!!! si dupa toate aparentele era cam afumat)
Se executa manevra de introarcere a locomotivei (mi-a parut mie intial cam patrata insa dupa ce au intors-o am priceput...venea cu spatele).
Mecanicul vegheaza printre aburi la buna desfasurarea a operatiunii (spre deosebire de mos Craciun cred ca el nu era deghizat ..)

Excursia dureaza cam 40 de minute timp in care parcurgem o zona industriala situata intre Brad si Criscior (pe o parte un parau iar pe cealata parte o conducta mare pentru agent termic).
Statia terminus este undeva intr-o uzina, sau fosta mina ca nu am reusit sa imi dau seamna.. de un pitoresc aparte:

Desi peisajul nu e chiar ca pe  valea Waser-ului merita totusi pentru ca locomotiva si vagoanele arata foarte bine iar personalul trenului deosebit..
Echipa completa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu